Hopp til innholdet
Bubblare » Blogg » Latter og humor – humor til folket

Latter og humor – humor til folket

Latter og humor og norsk humor er blitt en stor bransje med scener som Latter i Oslo og standup-festivaler over hele landet. Samt egne humorkanaler på TV og podcaster. Det er og god butikk og stjerner som Thomas Giertsen og Eline Krantz (Latter) kan le hele veien til banken. Hva har egentlig skjedd med norsk humor?

Komedie og komikere er overalt. Alle er plutselig opptatte av å le. Latter og humor har vært utrolig suksessrike i å fronte norske komikere. Med sosiale medier er også veien kortere fra å le inni seg, til å få andre til å le.

Nye talenter og nye kanaler

Nye talenter og nye norske humorserier har hjulpet til å få fokus på humor. Det er en jevn strøm sikkert og fordi humor er relativt billig å produsere. Når det i tillegg får nye tilhengere raskt, får vi enda mere humor.

Da det ble flere kanaler å uttrykke seg i, og en hel generasjon komikere nesten samtidig gikk av med pensjon, ble det plass til nye talenter. Er du ukjente kan du nå et stort publikum ved å legge ut en video.

Latter og humor er kommet for å bli

Stand up Norge har gjort veldig mye for norsk humor. Her får du tips til tre store stjerner du kan følge fremover

  • Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusviks podcast
  • Thomas Giertsen – Helt perfekt på TVNorge
  • Helt Ramm – nylig mye omtalt overalt

Aldri for sent å le

Latter og humor – er det en aktør som har gitt nordmenn humor er det SUN. Latter er vitenskapelig bevist å være veldig sunt. Og morsomt. Le helst ikke tett på andre så du ikke smitter noen i samme slengen.

Det kan være forferdelig irriterende med folk som ler i tide og utide. Heligvid smitter det ofte også. Vil du ha et langt liv eller bare et morsomt liv, er latter veien å gå. Og trenger du noe å le, mangler det ikke på komikere som vil få deg til å le.