Litt norsk komedie i 2016

Det er ikke noe tvil om at komedie har forandret seg fra Norge først lagde sine egne komediefilmer, tv-serier og filmklipp. Både har den forandret seg på grunn av inspirasjon fra andre land som har påvirket seernes humor, men også fordi nordmenn selv har forandret seg. Vi vet mer idag enn noen gang fordi vi ser mer, leser mer og opplever mer enn tidligere, noe som uten tvil påvirker absolutt alt rundt oss. Det påvirker hvordan vi lever, hva vi spiser, hva vi snakker om og selvfølgelig hva vi synes er morsomt.

I år har det kommet en rekke flotte norske komedie-filmer og idag skal vi ta for oss tre av dem som vi uten tvil kan anbefale alle film-elskere å kikke på.

Welcome to Norway

welcome to norway norsk komedie

Den første filmen vi skal ta for oss er en drama komedie som hadde premieredato den 4. mars i 2016. Filmen heter Welcome to Norway og har fått med seg en rekke velkjente samt noen litt mindre kjente skuespillere. De to mest kjente er nok Anders Baasmo Christiansen som vi kjenner fra tidligere film som Børning filmene, Kon Tiki, En ganske snill mann og Fatso. Han har fått hovedrollen i denne filmen som den rasistiske og blakke hotelleieren som bestemmer seg for å åpne opp et asylmottak og dette for å fikse opp i hans egne økonomiske problemer. Sammen med han finner vi Henriette Steenstrup som vi alle husker fra serier og filmer som Lillyhammer, Få meg på, for faen og Torsdag kveld fra Nydalen.

Gilberts grusomme hevn

gilberts grusomme hevn norsk komedie

Denne filmen er en komedie som hadde sin kinopremiere den 16. september i år og har fått med seg en av Norges mest kjente komikere idag, nemlig Egil Hegerberg. Filmen handler om Gilbert som har en alvorlig eggallergi, noe som virkelig ikke er noen god kombinasjon. Denne allergien har ført til at Gilbert har opplevd både mobbing og en rekke ulike pinlige situasjoner, så når familien og Gilbert flytter til et nytt sted er målet hans å holde denne allergien hemmelig for alle nye venner. Spesiel for Line som er den nye nabojenta og kaptein på hockeylaget, alt dette går bokstavelig talt rett i dass når tante Doris dukker opp for å være barnevakt rett før jul.

Grand Hotel

grand hotel norsk komedie

Den siste filmen på lista er Grand Hotel som hadde sin premiere den 8. april i 2016 og har kjente komikere og skuespillere som Gard B. Eidsvold kjent fra Lillyhammer, Den siste revejakta og O`Horten. Sammen med han er Atle Antonsen i filmen som vi alle i Norge kjenner godt til fra seriene Nissene på Låven, Dag, Uti vår hage, Team Antonsen og NAV. I Grand Hotel er handlingen om en forfengelig alkoholiker som spilles av Atle Antonsen, han sjekker inn på Grand Hotel for å skrive, men også for å dø. Disse planene blir derimot forstyrret av en 10 åring som har tourettes, noe som vil utvikle seg til et helt spesielt vennskap.