De 5 beste norske komikerne gjennom tidene

norske komikere

Her i landet er det absolutt ikke mangel på komikere. Noen av de som fortsatt underholder oss idag har vært med i komikernes verden over lang tid, mens noen er ganske nye. Så er det selvsagt også de som dessverre ikke er med oss lenger. Det er ikke enkelt å si hvem som er best, men vi har gjort vårt aller beste og klart å plukke ut de vi synes fortjener en plass på topp 5 listen. Dette er altså ikke etter noen spesifikk rekkefølge, men alle fem komikere er altså på vår helt egen toppliste over beste norske komikere gjennom tidene.

Vår topp 5 liste over norske komikere

1. Rolv Wesenlund

De aller fleste nordmenn vil nok si seg enig i at denne listen ikke ville vært komplett uten denne mannen på listen. Rolv Wesenlund var en norsk komiker men også en skuespiller, sanger og plateprodusent. Det som han kanskje ble aller mest kjent for var roller hans som Marve Fleksnes i tv-serien Fleksnes, men også fra filmene om Bør Børson. Han jobber derimot også som revyforfatter og skuespiller på både Oslo Nye Teater, Chat Noir og Det Norske Teater. Hans siste opptreden var i Den unge Fleksnes, en adventskalende som ble sendt på tv iløpet av julen i 2010.

2. Trond Viggo Torgersen

Denne mannen kunne gjøre det aller meste men det er selvsagt som norsk artist og komiker vi setter han opp på denne listen. I tillegg til dette var han derimot også mediemann, lege og jobbet tidligere som barneombud. Han har også fått tildelt Wenche Foss sin ærespris og fikk Paul Robeson-prisen i 1990 sammen med Anne-Cath Vestly. Den seneste prisen han mottok var Gullruten i 2013. Barn oppvokst på 80- og 90-tallet vil nok også huske han som mannen bak Hjalmar og Flode.

3. Atle Antonsen

Her har vi en av de nyere komikerne i Norge som har blitt kjent for ulike humorprogrammer på TV. Her kan vi nevne både NAV, Nissene på låven, Team Antonsen, Uti vår hage og Mandagsklubben. I 2006 begynte han også å opptre sammen med Team Eckbo. Atle Antonsen har vunnet Komiprisen hele fire ganger og i 2006 under Gullruten ble han kåret til beste mannlige skuespiller. Dette var en pris han vant for “Tre brødre som ikke er brødre”.

4. Otto Jespersen

Igjen har vi en norske komiker som også jobber innen andre ting som skuespiller og satiriker. Han har blitt kjent etter å ha deltatt i en rekke humorprogrammer på både radio og TV. Dette inkluderer programmer som Hallo i Uken, Revolvermagasinet, Rett hjem, O.J. – ut på prøve og Torsdagsklubben. Det er noen seere som oppfatter Otto Jespersen som en omstridt komiker, noe som kommer av den noe sorte humoren hans. Noen av hans stunt og monologer, spesielt fra Torsdagsklubben som ble vist på 90-tallet fikk en god del oppmerksomhet og vakte oppsikt i hele landet.

5. Hege Schøyen

Vi avslutter med Hege Schøyen som er kjent som både sanger, skuespiller og komiker her i landet. Hennes store gjennombrudd fikk hun med monologen “Stælken Gundersen” i 1986 på Chat Noir. Hun ble senere kjent over hele Norge gjennom tv-serien Blikkbåx som karakteren Bitten som ble vist på 80- og 90-tallet. Mange som hadde sin barndom og ungdomstid på 90-tallet vil nok også huske henne som programleder i Midt i smørøyet som ble en stor hit. I år 2000 mottok hun Filmkritikerprisen for hovedrollen hun hadde i Suffløsen fra 1999.