Mangel på humor?

chaplin humor

Dessverre er det sånn at ikke alle er født med humor, kanskje ikke i det hele tatt eller kanskje humoren rett og slett er helt forferdelig dårlig. Det skal selvsagt ikke være sånn at alle har samme humor, noe som rett og slett ikke ville vært verken morro eller interessant, men humor er noe alle mennesker bør ha!

Derfor tenkte vi å komme med forslag om hvordan man selv kan forbedre sin egen humor sans gjennom noen enkle steg og idag kommer vårt aller første tips!

Lær deg å le av andre (innenfor rimelighetens grenser…)

Dette er det perfekte tipset å starte med, nemlig å klare å le av andre. Dette er en viktig del av hele tanken bak humor og like etter følger selvfølgelig det å klare å le av seg selv.

Kongen av humor (ifølge noen) Charlie Chaplin skrev en gang at det ene punktet ved menneskelig natur som han spiller på mer enn noe annet er det at mennesker opplever det som morsomt og underholdende når noen andre befinner seg i en flau situasjon. Dette ble sagt i den første utgaven av Reader`s Digest tilbake i 1920.

Chaplin kunne virkelig ikke hatt mer rett da det samme han sa i 1920 uten tvil fortsatt gjelder idag. Han er derimot ikke den første som har uttalt seg om denne typen humor og evnen å kunne le av andre. Plato sa for 2 500 år siden det som vi omtaler som “Superiority Theory”, nemlig det at latter er et uttrykk av vår egen overlegenhet ovenfor et individ som er flau, til og med om det er av oss selv på et tidligere tidspunkt.